Print opties

Risotto zucca e gamberoni

Risotto met pompoen en gamba's

Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentenbouillon; zie recept)
  • 100 milliliters witte wijn
  • 250 grammen gamba's (gepeld, schoon)
  • 300 grammen pompoen (in blokjes)
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 sjalot
  • tijm (vers)
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Truffelschaaf
Instructies
  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Zet de sjalot op in een cocotte met de helft van de boter en laat eventjes fruiten (een klein beetje kleur mag wel maar zeker niet te veel).

  3. Voeg nu de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar.

  4. Deglaceer met droge witte wijn.

  5. Voeg nu wat verse tijm en de pompoen toe, parmentier gesneden.

    • Spatel goed door elkaar
    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
  6. Als de rijst gaar is de gamba's toevoegen en een minuutje omscheppen

    • Breng op smaak met zout en peper
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto. Klaar!
Keywords: rijst, risotto, pompoen, pumpkin, halloween, potiron

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!