Snoepjes van groene ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en macarponesaus met guanciale
Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.
Snij plakken van de guanciale en snij deze vervolgens in brunoise.
Bak de guanciale mooi krokant uit.
Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.
Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.
Snij de afgekoelde spinazie fijn.
Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.
Leg op iedere rechthoek een bolletje vulling.
Snij een paar flinterdunne plakjes guanciale op de snijmachine
Zet ze op in een koekenpan en bak ze krokant uit.
Voeg de mascarpone erbij en zet op een laag vuurtje.
Kook de pasta al dente (4 minuten zouden moeten volstaan). Als de saus wat te dik wordt kunt u deze aanlengen met een beetje van het kookwater van de pasta.
Leg de ravioli op de borden.
Rasp een flinke hoeveelheid parmezaan of grana padano.
Maak de borden af met de saus en de geraspte parmezaan
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!