Print opties

Panna cotta met bosaarbeitjes

Panna cotta alle fragole di bosco

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Rest Time: 5 uur Total Time: 5 uren 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Bosaardbei

Vroeger moest je ervoor naar de Vogezen of het Schwarzwald. Nu komt het ook in de Lage Landen in de natuur voor. En natuurlijk in de beter supermarkt. Bosaardbeien hebben een veel intensere smaak dan gewonen aardbeien. Zelf plukken is leuk en u maakt ook nog een gezonde boswandeling. Wel moet u rekening houden met een klein risico: de vossenlintworm. Oversteken in Amsterdam is ook gevaarlijk, zult u denken. Precies.

[caption id="attachment_10632" align="aligncenter" width="667"]Bosaardbeien Bosaardbeien[/caption]
Voor 4 timbaaltjes van +/- 150ml
    De panna cotta:
  • 500 milliliters room
  • 80 grammen suker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • Keukengerei:
  • 4 Timbaaltjes
Instructies
  1. PANNA COTTA

    Leg de gelatineblaadjes in koud water om het zacht te laten worden.

    • Breng de slagroom aan de kook met de suiker en de overlangs opengespleten vanillestok
    • Zodra de room kookt dooft u het vuur. 2 minuten laten afkoelen
  2. Nu het gelatineblaadjes uitknijpen en al roerende toevoegen aan de room.

  3. De room over 4 timbaaltjes verdelen. Ramequins kan natuurlijk ook.

  4. Minimum 5 uur in de koelkast laten afkoelen

  5. Bosaardbeienlikeur

    BOSAARDBEIEN

    • GOED wassen
    • GOED uit laten lekken en laten opdrogen
    • Serveer de aardbeitjes los bij de panna cotta (zie afbeelding boven recept) of maak ze even aan met wat poedersuiker of een scheutje bosaardbeienlikeur.
Keywords: dessert, panna, fraises des bois

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!