Print opties

Oosterse rundvleessalade

Salade de bœuf orientale

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Geïnspireerd op een klassiek recept
Nam Tok Neua, Thaise salade met ossenhaas, is een echte klassieker uit de Thaise keuken. Het is een matig tot zeer pittige salade van verse groenten en een mooi stukje vlees. Het is heerlijk verfrissend. er zijn verschillende varianten. Vanaf dit recept zijn wij aan het experimenteren geslagen en uiteindelijk zijn we hier uitgekomen.

[caption id="attachment_6419" align="aligncenter" width="747"]Thaise salde met ossenhaas Nam Tok Neua Thaise salde met ossenhaas Nam Tok Neua[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen rosbief (gaar, zie recept)
  • Salade:
  • 2 handjevol gemengde sla (eventueel komkommer)
  • 300 grammen udon noedels (eventueel)
  • 150 grammen taugé
  • 12 shi-take
  • 8 takjes korianderblad
  • Dressing:
  • 1/2 eetlepels gember (vers geraspt)
  • 2 eetlepels mirin
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1/2 eetlepels rijastazijn
  • 2 eetlepels limoensap (lime)
  • 1 teen koflook
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels Kikkoman
  • Keukenbenodigheden
  • Snijmachine
Instructies
  1. Voorbereiding vlees:

    Maak een rosbief zoals op dit recept aangegeven

    Let op: wij hebben voor deze salade veel dunnere plakjes nodig dan op de foto!

  2. Voorbereiding dressing:
  3. Bereiding salade:

    • Taugé even blancheren
    • Dressing toevoegen aan de salade
    • Sla, taugé en gesneden korianderblad door de dressing husselen
    • Shi-take toevoegen
    • Vlees in hele dunne plakjes snijden op de snijmachine
    • Udonnoedels koken, afgieten en af laten koelen
    • Salade op borden leggen, op een bedje noedels
    • Daarop het vlees
    • Daar overheen eventueel wat overgebleven dressing. Klaar!
Keywords: rosbief, oosters, koude salade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!