Moules à la crème

pinit

Mosselen à la crème

Moules à la crème

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Een heerlijk mosselrecept uit de Franse keuken. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken.

  2. Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.

  3. BEREIDING

    Hak de sjalot, snij de tomaten in schijfjes  en zet de overige ingrediënten klaar

    • Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan
    • Voeg de tijm, peterselie, sjalot, wijn,  tomaat en laurier toe aan de olie
    • Schep even om
    • Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe
    • Schep voorzichtig om tot alle mosselen open zijn
  4. Verwijder de mosselen met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk vocht achter in de pan.

  5. Laat het kookvocht reduceren (indampen) tot de helft.

  6. Filter het vocht in een puntzeef door een kaasdoek of keukenpapier om al het zand dat eventueel in de mosselen zat eruit te halen.

  7. Hak de knoflook en de rest van de peterselie niet al te fijn.

  8. Doe de boter in een pan en stoof de peterselie en de knoflook hier een minuutje of 3 in.

  9. Voeg de Maizena toe. Laat 2 minuten zacht koken en binden.

    • Voeg nu het gereduceerde kookvocht toe, samen met de crème fraîche
    • Roer tot een gladde saus
  10. Voeg de saus bij de mosselen.

  11. Schep alles goed maar voorzichtig door elkaar.

  12. Sluit de pan met een deksel en laat de mosselen op een zacht pitje 5 minuten op temperatuur komen.

  13. Klaar!

Keywords: moules, mosselen, cozze

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?