Moules à la crème

Mosselen à la crème

Moules à la crème
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken.
-
Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.
-
BEREIDING
Hak de sjalot, snij de tomaten in schijfjes en zet de overige ingrediënten klaar
-
- Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan
- Voeg de tijm, peterselie, sjalot, wijn, tomaat en laurier toe aan de olie
- Schep even om
-
- Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe
- Schep voorzichtig om tot alle mosselen open zijn
-
Verwijder de mosselen met een schuimspaan en laat zoveel mogelijk vocht achter in de pan.
-
Laat het kookvocht reduceren (indampen) tot de helft.
-
Filter het vocht in een puntzeef door een kaasdoek of keukenpapier om al het zand dat eventueel in de mosselen zat eruit te halen.
-
Hak de knoflook en de rest van de peterselie niet al te fijn.
-
Doe de boter in een pan en stoof de peterselie en de knoflook hier een minuutje of 3 in.
-
Voeg de Maizena toe. Laat 2 minuten zacht koken en binden.
-
- Voeg nu het gereduceerde kookvocht toe, samen met de crème fraîche
- Roer tot een gladde saus
-
Voeg de saus bij de mosselen.
-
Schep alles goed maar voorzichtig door elkaar.
-
Sluit de pan met een deksel en laat de mosselen op een zacht pitje 5 minuten op temperatuur komen.
-
Klaar!