Gamba’s met kadayif

Een lekker voorafje. Kadayif vindt u in de Turkse of Arabische winkel.
pinit

Gambas au kadayif

Gamba’s met kadayif

Difficulty: Beginner Prep Time 3 min Cook Time 7 min Total Time 10 minuten
Servings: 6

Ingrediënten

Siroop, maak een keuze:

Keukengerei

Instructies

  1. Kadayif, een soort engelenhaar van filodeeg,  vindt u in de Turkse of Arabische winkel.

  2. BEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Als u bent begonnen met ongepelde gamba’s: Pel de gamba’s en laat de staart eraan zitten.
    • Pers wat knoflook over de gamba’s
    • Maak uw handen goed vet met ghee of geklaarde boter en pluk de kadayif uit elkaar
    • Wikkel de gamba’s erin (zorg voor een gelijkmatige verdeling)
    • Plaats ze op vuurvaste schaaltjes en...
    • ...plaats ze in de hete oven
    • Bak 8-10 minuten tot de kadayif goudbruin en de gamba’s gaar zijn
    • Garneer af met een sliertje siroop naar keuze. Klaar!
Keywords: filodeeg, scampi

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?