Minipompoen uit de oven

Minicitrouille farcie saucisse et ses shi-take
pinit

met farce van salsiccia en geserveerd met aubergine, wokgroenten en shi-take

Minipompoen uit de oven

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 30 minuten
Servings: 4

Description

Een heerlijk recept. Eenpersoons minipomoentjes! De pompoen stooft u zó lang in de oven dat de schil zelf kan worden gegeten. Vul de pompoen met een heerlijke farce en geniet!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Koop saucijzen of, beter nog, maak ze zelf! Volg dit recept.
    • Verwijder de darm
    • Was de pompoen heel zorgvuldig
    • Snij het kapje eraf
    • Verwijder alle pitten
  1. Vul de pompoenen met de salsicciavulling. Druk stevig aan

  2. Plaats de deksels terug op de minipompoenen.

  3. Plaats ze in een ovenvaste schaal

  4. Fikse scheut olijfolie erover.

  5. Een minuut of 60 in de oven op 180 graden tot de pompoen helemaal gaar is (ook de schil, want die eten we op.

  6. Snij de aubergines in kleine partjes en zet ze op met wat olijfolie.

  7. Ondertussen:
    • Als ze beginnen te bruinen voegt u de gesneden shi-take toe
    • breng op smaak met zout
    • Als de paddenstoelen beginnen te kleuren voegt u de wokgroente toe
    • Schep een paar keer goed om op hoog vuur
  8. Sluit af met een deksel en laat 10-15 minuten gaarstoven op laag tot middelhoog vuur. 

  9. Serveer per persoon een minipompoentje met wat van de heerlijke groente en eventueel wat gekookte rijst. Wijn? Rosé. Klaar!

Keywords: pompoen, halloween, oven, stoven

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Is dit iets voor u?