Ook wel eens "in uw maag" gezeten met overtollige eiwitten? Heerlijk, zo'n sabayon, hollandaise, béarnaise of crème anglaise....maar wat doen we met de eiwitten? Meringue maken natuurlijk!
Klop de eiwitten in een mixer
Voeg, in 3 keer, de suiker toe
Als de meringue stevig en glanzend is, voeg voorzichtig de poedersuiker beetje voor beetje en klop nog 4 tot 5 minuten. De meringue moet zeer glad, wit en vooral zeer stevig zijn.
Vul een spuitzak met de meringue.
Spuit ze op een bakplaat of silpad. U kunt kiezen voor allerlei vormen, dat heeft nauwelijks invloed op het resultaat.
Plaats in een voorverwarmde oven en bak ze minstens 1,5 uur op 100 graden. Klaar!
Laat de meringues afkoelen en bewaar ze op een droge plaats (een koekblik bijvoorbeeld).
U kunt er nu van alles mee. Dopen in gesmolten chocola...heerlijk. Hazelnoottaart mee maken, ook super. Pavlova...ook niet te versmaden!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!