Zanddeeg - Pâte sablée
Zanddeeg is een klassiek type deeg, gebruikt als basis voor diverse gebakjes, zoals taarten, koekjes en tartelettes. Het wordt gemaakt door bloem, boter, suiker en soms eieren te mengen tot een kruimelig deeg. Zanddeeg staat bekend om zijn brosse textuur en wordt hoofdzakelijk voor zoete gerechten gebruikt: als basis voor fruittaarten, custardtaarten en zelfs quiches, voor koekjes (zandkoekjes, sprits, shortbread), tartelettes en decoraties (zanddeeg kan worden gevormd en gebruikt voor decoratieve elementen op taarten, zoals rozen, bladeren enz.). Hier het recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Zet de bestanddelen klaar:
Kneed het deeg met koele hand, niet te lang...tot een homogeen geheel.
Rol het deeg uit met een deegroller op 4 cm, verpak in huishoudfolie en koel een uur of twee in de koelkast.
Nu kunt u het deeg uitrollen op de gewenste dikte. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!