Masterclass: Zanddeeg – Pâte sablée

Zanddeeg - Pâte sablée - Basisrecept uit de Franse keuken.
pinit

Zanddeeg – Pâte sablée

Masterclass: Zanddeeg – Pâte sablée

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 10 minuten

Description

Uit de traditionele Franse patisserie

Zanddeeg is een klassiek type deeg, gebruikt als basis voor diverse gebakjes, zoals taarten, koekjes en tartelettes. Het wordt gemaakt door bloem, boter, suiker en soms eieren te mengen tot een kruimelig deeg. Zanddeeg staat bekend om zijn brosse textuur en wordt hoofdzakelijk voor zoete gerechten gebruikt: als basis voor fruittaarten, custardtaarten en zelfs quiches, voor koekjes (zandkoekjes, sprits, shortbread), tartelettes en decoraties (zanddeeg kan worden gevormd en gebruikt voor decoratieve elementen op taarten, zoals rozen, bladeren enz.). Hier het recept.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor +/- 500g

Keukengerei:

Instructies

  1. Zet de bestanddelen klaar:

  2. Vermeng het ei met de suiker en een snufje zout.

    • Stort de bloem op het werkblad
    • Maak een kuiltje in het midden
    • Stort hier het eimengsel, de citroenzest en de zachte boter in
  3. Kneed het deeg met koele hand, niet te lang...tot een homogeen geheel.

  4. Rol het deeg uit met een deegroller op 4 cm, verpak in huishoudfolie en koel een uur of twee in de koelkast.

  5. Nu kunt u het deeg uitrollen op de gewenste dikte. Klaar!

Keywords: deeg

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?