Caillé de citron vert
Wat je vaker ziet is lemon curd. Maar eelrijk is eerlijk - lime curd is minstens zo lekker. Een heerlijke vulling voor gebak. Hier het recept.
Mix een paar seconden op hoge snelheid.
Zodra je mengsel schuimig is, kan het limoensap erbij. Klop nog even goed door.
Voeg het suikermengsel erbij en blijf doorkloppen.
Zet de pan op het vuur en klop nog 2 tot 3 minuten. Let wel op - het vuur mag niet te hoog staan! Het mengsel moet binden (liëren) maar niet garen, want dan heeft u een omelet. Als u onzeker bent van uw zaak, gebruik dan een bain-marie op 85 graden.
Klop om de boter volledig te laten smelten
Passeer de zo verkregen crème vervolgens door een zeef om de zest te verwijderen. Klaar!
Lime curd kunt u laten afkoelen naar kamertemperatuur en vervolgens bewaren in de koelkast. Heerlijk op allerlei gebak (klik voor recepten met lime curd)
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!