Print opties

Masterclass: lime curd

Caillé de citron vert

Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 2 min Cook Time: 10 min Total Time: 12 minuten
Beschrijving

Wat je vaker ziet is lemon curd. Maar eelrijk is eerlijk - lime curd is minstens zo lekker. Een heerlijke vulling voor gebak. Hier het recept.

200 gram, genoeg voor een klein taartje of een stuk of 8 gebakjes
  • 100 grammen suiker
  • 1 eetlepel limoenzest
  • 60 milliliters limoensap (zonder vruchtvlees)
  • 3 eidooiers
  • 60 grammen boter (koud, ongezouten)
  • Keukengerei:
  • Steelpannetje
  • Zeef
  • Zesteur
  • Keukenmachine (eventueel)
Caillé de citron vert
  1. Mix een paar seconden op hoge snelheid.

  2. Splits de eieren en klop de eierdooiers in een pannetje met een garde.

  3. Zodra je mengsel schuimig is, kan het limoensap erbij. Klop nog even goed door.

  4. Voeg het suikermengsel erbij en blijf doorkloppen.

  5. Zet de pan op het vuur en klop nog 2 tot 3 minuten. Let wel op - het vuur mag niet te hoog staan! Het mengsel moet binden (liëren) maar niet garen, want dan heeft u een omelet. Als u onzeker bent van uw zaak, gebruik dan een bain-marie op 85 graden.

  6. Haal de pan dan van het vuur en voeg de in blokjes gesneden koude boter één voor één toe (monteren)

  7. Klop om de boter volledig te laten smelten

  8. Passeer de zo verkregen crème vervolgens door een zeef om de zest te verwijderen. Klaar!

  9. Lime curd kunt u laten afkoelen naar kamertemperatuur en vervolgens bewaren in de koelkast. Heerlijk op allerlei gebak (klik voor recepten met lime curd)

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!