Masterclass: lime curd
Caillé de citron vert
Masterclass: lime curd
Description
Wat je vaker ziet is lemon curd. Maar eelrijk is eerlijk - lime curd is minstens zo lekker. Een heerlijke vulling voor gebak. Hier het recept.
200 gram, genoeg voor een klein taartje of een stuk of 8 gebakjes
Keukengerei:
Caillé de citron vert
-
- Stort de suiker in een kom, eventueel van de keukenmachine
- Voeg vervolgens de limoenzest toe
-
Mix een paar seconden op hoge snelheid.
-
Zodra je mengsel schuimig is, kan het limoensap erbij. Klop nog even goed door.
-
Voeg het suikermengsel erbij en blijf doorkloppen.
-
Zet de pan op het vuur en klop nog 2 tot 3 minuten. Let wel op - het vuur mag niet te hoog staan! Het mengsel moet binden (liëren) maar niet garen, want dan heeft u een omelet. Als u onzeker bent van uw zaak, gebruik dan een bain-marie op 85 graden.
-
Klop om de boter volledig te laten smelten
-
Passeer de zo verkregen crème vervolgens door een zeef om de zest te verwijderen. Klaar!
-
Lime curd kunt u laten afkoelen naar kamertemperatuur en vervolgens bewaren in de koelkast. Heerlijk op allerlei gebak (klik voor recepten met lime curd)