Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы)
Ingelegde augurken. Een Oost-Europese manier van conserveren.
Ingelegde augurken. Een Oost-Europese manier van conserveren
Malosolnye ogurtsy (малосольные огурцы)
Description
Veel lekkerder dan uit een potje
Ingeweckte of geconserveerde augurken kennen we allemaal. Een aparte, hele lekkere soort zijn toch wel deze: Russische malosolnye (oftewel weinig gezouten) augurken. Moeilijk is het niet, wel zijn er verschillende bereidingsmethoden. Sommigen gieten een 3 liter-weckpot op met kokend water. Anderen gebruiken de snelle methode, zoals hier beschreven.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
- Bladeren goed spoelen met water
- Knoflook schoonmaken
- Augurken goed wassen onder de koude kraan
- Zout, bladeren, knoflook en suiker toevoegen
- Alles even door elkaar husselen en in een stevige vacuümzak doen
- Afsluiten en 3 uur in de koelkast laten staan. Klaar!