Masterclass: eieren pocheren

Gepocheerd ei
pinit

Œufs pochės

Masterclass: eieren pocheren

Difficulty: Beginner Cook Time 5 min Total Time 5 minuten

Description

Basistechniek

Een gepocheerd ei. Is dat moeilijk? Welnee. Hier is het geheim onthuld.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor 1,5 liter

Instructies

    • Breng in een schoon steelpannetje water aan de kook
    • Voeg een flinke scheut blanke azijn toe, totdat het water ook echt zuur begint te smaken
    • Draai met een lepel een draaikolk in de pan
  1.  
    • Breek het ei in de draaikolk en vouw met een schuimspaan het eiwit voorzichtig om de dooier heen
    • Hou het water net tegen de kook aan en gaar het ei: dat duurt 3 minuten voor een zacht gepocheerd ei, 5 voor een hard gepocheerd ei
  2. Vis het ei voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat het overtollige water eraf lekken. Klaar!

  3. Niet alleen kippeneieren kunnen worden gepocheerd. Ook andere, zoals bijvoorbeeld kwarteleieren, lenen zich daar prima toe. De tijd om te garen hangt af van de grootte van het ei.

Keywords: pocheren, eieren

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?