Libanese tomatensalade

Lekker frisse salade die prima past bij uw meze
pinit

Libanese tomatensalade

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 8

Description

Dat is nog eens tafelen!

Meze, mezze, mazze of mezeh zijn…liflafjes (laten ze ons niet horen). Het is een samenstelling van gerechtjes, net als Russische zakoeski, Italiaanse antipasti, een Indonesische rijsttafel en Spaanse tapas. Tot zover – niks aan de hand. Maar nu… deze samenstellingen heten in Iran, alle landen van het vroegere Ottomaanse rijk en Noord-Afrika meze, mazze of een variant daarvan en bestaan uit ALLERLEI verschillende gerechtjes. Het is eigenlijk maar net wat je aan ingrediënten hebt. We laten er hier een paar zien. Klik op het gerechtje voor de recepten van de verschillende onderdelen.

Ingrediënten

Instructies

    • Snij de tomaatjes in een formaat dat u fijn vindt. Wij hadden voor de foto geen snoeptomaat in huis dus hebben een Italiaanse vleestomaat gebruikt. Vaak wordt de tomaat in heel kleine blokjes gesneden. Hierdoor ontstaat nog meer sap – heerlijk om Turks brood in te deppen!
    • Ontdoe munt en peterselie van de stelen en hak de blaadjes.
    • Snij de sjalot in heel kleine blokjes. As u niet zo’n fan bent van verse ui, kunt u deze ook gewoon achterwege laten.
    • Voeg alle ingrediënten bij elkaar, besprenkel met citroensap (begin langzaam en blijf proeven – er moet een aangename, frisse, maar niet te zure smaak ontstaan), olijfolie.
    • Maak af met een snufje zout en een draai van de pepermolen. Klaar!
Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?