Print opties

Koude citroendressing

Emulsion au citron froide

Cooking Method
Cuisine ,
Courses ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 2 min Total Time: 12 minuten
Servings 1
Beschrijving

Een heerlijke dressing voor allerlei frisse salades op basis van mayonaise, aangelengd tot een prachtige gladde saus met een weergaloze smaak. Deze saus is heerlijk op, bijvoorbeeld, salade van perline en gerookte zalm.

Kijk ook eens naar ons recept voor een andere lekkere citroendressing - citronette.

100ml
  • 100 milliliters mayonaise (zie recept)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepels mirin (of 1/2 el. blanke glucosestroop)
  • 2 eetlepels witte wijn
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • garde
  • staafmixer
  • citroenpers
  • Zeef
Instructions
  1. Begin met het maken van een mooie mayonaise. Gebruik hiervoor ons recept maar vervang de azijn met citroensap.

  2. Voeg nu de crème fraîche, de witte wijn en overige ingrediënten toe en klop met een staafmixer tot een gladde, vrij dunne saus. Gebruik gezeefd citroensap en mirin of glucosestroop om de zuurtegraad te balanceren. Breng op smaak met zout. Klaar!

Keywords: basisrecept

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!