Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen

Met bulgur
pinit

Kofta d’agneau, flan de cardon

Köfte van lamsgehakt met flan van kardoen

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 5 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding

    • Week de bulgur 5 minuten in ruim koud water,
    • giet af,
    • laat goed uitlekken (beter nog: druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit).
    • Meng de bulgur met de geraspte ui,  het pimentpoeder, het kaneel en de paprika.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Kneed alles tot een stevig deeg.
  2. BEREIDING

    • Meng het lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept) en uw favoriete kruidenmix of peper en zout
    • Voeg nu het gehakt en de verse kruiden toe
    • Daarna de olijfolie
  3. Bereiding
     Frituur de vleesballetjes in 3 minuten goudbruin in olijfolie. Klaar!

  4. Serveertip
    Serveer met kardoenflan en garneer af met een cactusvijgje.

  5. Wijntip
    Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt of tijm.

Keywords: kofte, koefte, cardi, cardon, kardoen, turkiye, bulgur

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?