Kalkoenfilet in guanciale met pompoen
Paupiettes de dinde bardées au guanciale et son potiron
Kalkoenfilet in guanciale met pompoen
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Snij 8 stukjes kalkoenfilet van zo'n 50 gram
- Kruid ze met peper en een heel klein beetje zout
-
Rol elk stukje in een plakje guanciale.
-
Bak de rolletje aan in een koekenpan met dikke bodem, zonder toevoeging van vetten: de guanciale levert genoeg bakvet op
-
Sluit af met een deksel, verminder de warmtebron en stoof de rolletjes 14 minuten tot een kerntemperatuur van 63 graden.
-
- Grill ondertussen de plakjes flessenpompoen op de bbq of op een grillplaat. U kunt ze van tevoren even insmeren met wat olijfolie
- Breng op smaak met zout
-
Maak een mooie gemengde sla aan met wat olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn.
-
Drappeer de gegrilde pompoen op de sla.
-
Daarop de rolletjes. Klaar!
-
Een mooie rosé uit Tavel of een frisse jonge rode (Beaujolais, Bardolino)