Kalkoenfilet en scampi’s
Kalkoenfilet en tiger prawns, venkel en zachte tarwe
Filet de dinde et scampis
Kalkoenfilet en scampi’s
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Snij de kalkoenfilet in handzame lapjes (trancheren)
- Kruid ze met zout en peper
- Snij de venkel in blokjes van 2x2x2 cm (mirepoix)
- Kook ze in zout water (alleen het lichte gedeelte)
-
Bereiding:
- Laat een ui aanzweten in wat boter in een sauteuse
- Blus af met witte wijn
- Laat indampen
- Giet af door een zeef in een nieuwe pan
- Voeg de room toe
- Laat indampen tot een lobbige saus
- Voeg 2 minuten voor het einde de gamba’s toe
- Grill ondertussen de kalkoenfilets op een grillplaat of op de barbecue
- Garneer af met de “vlokken” bladselderij. Klaar!
- Serveer met de gekookte zachte tarwe en de gekookte venkel (zie foto)