Kalkoenfilet en scampi’s

Kalkoenfilet en tiger prawns, venkel en zachte tarwe
pinit

Filet de dinde et scampis

Kalkoenfilet en scampi’s

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 15 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Mooie "Surf & Turf"

Leuk gerecht met een interessante samenstelling van schaaldieren en gevogelte.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Snij de kalkoenfilet in handzame lapjes (trancheren)
    • Kruid ze met zout en peper
    • Snij de venkel in blokjes van 2x2x2 cm (mirepoix)
    • Kook ze in zout water (alleen het lichte gedeelte)
  2. Bereiding:

    • Laat een ui aanzweten in wat boter in een sauteuse
    • Blus af met witte wijn
    • Laat indampen
    • Giet af door een zeef in een nieuwe pan
    • Voeg de room toe
    • Laat indampen tot een lobbige saus
    • Voeg 2 minuten voor het einde de gamba’s toe
    • Grill ondertussen de kalkoenfilets op een grillplaat of op de barbecue
    • Garneer af met de “vlokken” bladselderij. Klaar!
    • Serveer met de gekookte zachte tarwe en de gekookte venkel (zie foto)
Keywords: kalkoen, borst, filet, scapi, gamba, tiger prawn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?