Kalkoenfilet, aan stuk gebraden

Kalkoenfilet in zijn geheel gebraden. Een heerlijke afwisseling.
pinit

Poitrine de dinde rôtie

Kalkoenfilet, aan stuk gebraden

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 5 minuten
Servings: 8

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding:

    Kruid de kalkoenfilet met uw favoriete kruidenmix of met peper en zout

    • Zet een braadpan (cocotte) op het vuur en doe de boter erin
    • Braad de kalkoenfilet rondom snel aan
    • Doe de deksel op de pan en verlaag de warmtebron
    • Braad de kalkoenfilet zachtjes tot een kerntemperatuur van 62 graden is bereikt.
    • Haal het vlees uit de pan
    • Blus de jus af met water of gevogeltefond (klik voor recept) (deglaceren)
    • Roer de bakresten en baksuikers goed los
    • Laat even inkoken (reduceren)
    • Klaar!
  2. Serveertip:

    • Trancheer aan tafel
    • Filter de jus en serveer die erbij
    • Lekker met een gekookte aardappel
Keywords: kalkoen, borst, filet, aan stuk, turkey breast

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?