Kalkoenfilet, aan stuk gebraden
Kalkoenfilet in zijn geheel gebraden. Een heerlijke afwisseling.
Poitrine de dinde rôtie
Kalkoenfilet, aan stuk gebraden
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Bereiding:
Kruid de kalkoenfilet met uw favoriete kruidenmix of met peper en zout
-
- Zet een braadpan (cocotte) op het vuur en doe de boter erin
- Braad de kalkoenfilet rondom snel aan
- Doe de deksel op de pan en verlaag de warmtebron
- Braad de kalkoenfilet zachtjes tot een kerntemperatuur van 62 graden is bereikt.
- Haal het vlees uit de pan
- Blus de jus af met water of gevogeltefond (klik voor recept) (deglaceren)
- Roer de bakresten en baksuikers goed los
- Laat even inkoken (reduceren)
- Klaar!
-
Serveertip:
- Trancheer aan tafel
- Filter de jus en serveer die erbij
- Lekker met een gekookte aardappel