Insalata di pasta con salmone affumicato, pomodorini e citronette
Salade van koude pasta met gerookte zalm, snoeptomaatjes en citronette
Insalata di pasta con salmone affumicato, pomodorini e citronette
Description
Heerlijk zomerse pastasalade
Citronette!
Weer eens wat anders dan vinaigrette. Volg hier het recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Penne:
U kunt verschillende pastasoorten gebruiken. Wij zijn gegaan voor penne omdat die er het beste bij passen.
- Kook de pasta beetgaar
-
- Giet af
- Eventueel kunt u de penne even laten schrikken onder koud water om het garingsproces te stoppen.
-
- Stort de pasta in een mengkom
- Giet er een flinke scheut olijfolie over en meng door elkaar
- Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur
-
Ondertussen:
- Snij de snoeptomaatjes in kwarten
- Haal de pit uit de olijven indien nodig
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Maak een citronette zoals aangegeven in ons recept.
-
Voeg er de suiker en de wijn aan toe.
-
Klop nogmaals op met de staafmixer tot alles mooi glad is.
-
- Rooster de pijnboompitten snel in een koekenpan zonder olie of vet tot ze een licht kleurtje krijgen
- Laat afkoelen
-
Stort de tomaatjes bij de pasta,
-
...voeg alle andere ingrediënten toe en vermeng met de saus.
-
Zet de salade 30 minuten in de koelkast en serveer.
NB: sommigen geven er de voorkeur aan de rucola pas vlak voor het serveren toe te voegen. Dan blijft hij knapperiger. Klaar!