Citronette

Italiaanse afgeleide van vinaigrette, een Franse koude basissaus. Dressing voor salades.
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Total Time 5 minuten

Description

Vinaigrette de Franse basisdressing van koude salades, maar dan met citroen. Italianen gebruiken deze variant graag. Ze hebben meer met verse citroen dan met azijn.

De typische verhouding van citronette is 1/3 azijn, 2/3 olie. Zout naar smaak. Nou zijn citroenen in Italië doorgaans een stuk zoeter dus u moet wel even in de gaten houden hoe zuur u uitkomt.

Citronette kan met een garde en met een staafmixer worden gemaakt.

Citronette is instabiel, oftewel gaat van nature schiften. U zult de dressing daarom altijd even voor gebruik opnieuw moeten mengen.

Kijk ook eens naar ons recept voor een andere lekkere citroendressing - koude citroendressing.

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding

    Giet het citroensap in een beker.

  2. Voeg de olijfolie toe.

  3. Meng met een staafmixer tot een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en eventueel een beetje suiker. Klaar!

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?