Citronette

Italiaanse afgeleide van vinaigrette, een Franse koude basissaus. Dressing voor salades.
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Total Time 5 minuten

Description

Vinaigrette de de Franse basisdressing van koude salades (klik voor recept). Italianen hebben meer met verse citroen dan met azijn. Vandaar deze  bijzonder smakelijke variant.

De typische verhouding van citronette is 1/3 azijn, 2/3 olie. Zout naar smaak. Nou zijn citroenen in Italië doorgaan een stuk zoeter dus u moet wel even in de gaten houden hoe zuur u uitkomt.

Citronette kan met een garde en met een staafmixer worden gemaakt.

Citronette is instabiel, oftewel gaat van nature schiften. U zult de dressing daarom altijd even voor gebruik opnieuw moeten mengen.

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding

    Giet het citroensap in een beker.

  2. Voeg de olijfolie toe.

  3. Meng met een staafmixer tot een mooie gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en eventueel een beetje suiker. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?