Hazenfilet met zachte Franse geitenkaas

Filets de lièvre au chèvre frais
pinit

Recept met een ster

Hazenfilet met zachte Franse geitenkaas

Difficulty: Gevorderd Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

De haas:

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding:

    • Meng in een kom de kaas, de eieren, de tapenade, de tijm en de peper
    • Bestrooi de filets met peper en zout en besmeer met ze een dikke laag van het kaasmengsel
    • Rol de filets daarna op en bind ze op met touw als een rollade
    • Maak in een cocotte de olijfolie heet en schroei de hazenrolletjes aan alle kanten snel dicht
    • Voeg de wijn en wat tijm toe en laat het geheel op zacht vuur 20 minuten garen

     

  2. Tip:
    Serveer met een gepofte appel met preiselbeeren of cranberries, wat cantharellen en een paar partjes gekookte selderijknol. Afgarneren met een takje kervel en de saus uit de cocotte.

     

  3. Wijntip:
    Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pâpe misstaat hier niet bij. 

    wijntip rode wijn
Keywords: wild, haas, filet, appel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?