Groentenomelet met parmaham en guanciale

Omelette printanière, au guanciale et jambon de Parme
pinit

Omelette printanière, au guanciale et jambon de Parme

Groentenomelet met parmaham en guanciale

Servings: 2

Description

Simpel lunchgerechtje.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Kook wat bloemkool beetgaar. 1/8 is genoeg.

  2. Stoof de groente beetgaar. 

  3. Kluts de eieren met de melk en de room.

    • Zet een koekenpan met dikke bodem op laag vuur en giet er wat olijfolie in
    • Giet het geklutste eieren in de koekenpan en daarna meteen de groente
    • Bak de omelet op zacht vuur tot deze gaar is
  4. Grill ondertussen per omelet 1 plakje prosciutto en wat flinterdunne plakjes guanciale. Als de ham een paar grillstreepjes krijgt is al voldoende. De guanciale is juist krokant het lekkerst.

    Grillplaat
    • Vouw de omelet dubbel
    • Leg op een bord
    • Trancheer de bloemkool
    • Leg op de omelet een plakje prosciutto, dan -dakpansgewijs- de bloemkool, en garneer af met de guanciale. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?