Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst
Poivron farci d’agneau au riz de chou fleur
Gevulde paprika met lamsgehakt en bloemkoolrijst
Ingrediënten
Instructies
-
Kies voor een mooie paprika. Rood is de beste kleur.
-
VOORBEREIDING
- Snij voorzichtig de kapjes van de paprika’s
- Houd apart
- Verwijder de pitjes uit de paprika’s
- Zet de paprika’s rechtop in een cocotte of braadpan, of een ovenvaste schaal
-
BEREIDING
- Meng het lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept) en uw favoriete kruidenmix of peper en zout
- Breng de bloemkoolrijst (zelf maken? Klik hier voor het recept) op smaak met peper en zout
- Maak 8 balletjes van het gehakt
- Leg onderin de paprika’s een balletje gehakt
- Vul tot bijna bovenaan af met bloemkoolrijst
- Leg een balletje gehakt bovenop en druk aan om een soort dekseltje te vormen
-
- Leg daar het kapje van de paprika bovenop
- Giet flink wat olijfolie over de paprika’s
- Zet in de voorverwarmde oven
- Braad in 80 minuten. Klaar!