Gevulde kwarteleieren
Œufs de caille farcies
Gevulde kwarteleieren
Description
Een knipoog naar het oer-Hollandse recept van gevulde eieren. Nu gemaakt van kwartelei! En meten heb je iets op tafel waar iedereen het even over heeft:) We hebben op de afbeelding een rekje kippeneieren ernaast gezet, dan krijgt u een idee van het effect.
Ander leuke receptjes met kwartelei? Klik hier
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Zorg voor zo vers mogelijke kwarteleieren. Bij wat oudere eieren is de dooier vaak naar één kant van het ei gezakt en dat levert moeilijkheden op bij dit gerecht. Kook de eieren hard (2 minuten). Laat ze “schrikken” onder koud stromend water en pel ze. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. -
Bereiding:
- Snij de eieren half door in de lengte
- Haal de dooiers uit de eihelften en druk ze met een lepel door een zeef
- Voeg zout, peper, mayonaise (klik voor recept) en boter toe en vermeng tot een glad geheel
- Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de eihelften ermee
- Versier de eieren, bijvoorbeeld met een kappertje
- ewaar de eieren in de koelkast. Gekoeld zijn ze het lekkerst
- Bewaar ze niet te lang, anders gaat het eimengsel donker kleuren. Dat is niet erg voor de smaak maar wel voor het oog.