Ganzenfilet met hele appel en spitskool

Echt iets voor de feestdagen
pinit

Filet d’oie, pommes entières, chou blanc

Ganzenfilet met hele appel en spitskool

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten
Servings: 2

Description

Lekker, met een zoetje en een zuurtje.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Ganzenborst en garnituur:

Saus:

Instructies

  1. Voorbereiding

    • Verwarm de oven voor op 200° C
    • Snij de huid van de filet ruitvormig in (zie afbeelding)
    • Snij de spitskool ragfijn, hoe dunner hoe beter
    • Pel de ui en snij hem in dunne halve ringen
  2. Bereiding

    • Zet een cocotte op het vuur en laat goed heet worden. Extra vet is niet nodig – de filet is vet genoeg om voor zijn eigen braadboter te zorgen
    • Leg de filet in de pan en braad deze aan beide kanten goudbruin
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Doof de warmtebron
    • Voeg de witte wijn toe
    • Leg de appels in hun geheel in de cocotte, doe er een deksel op en zet hem in de oven (Let op voor plastic handvatten die niet tegen de oven kunnen!)
    • Laat de filet 30 minuten braden
  3. Ondertussen

    • Bak de ui en de blokjes spek in een sauteuse
    • Wanneer de blokjes goudbruin zijn 40 gram boter en de kool toevoegen
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Voeg de pruimen toe
    • Sluit de sauteuse af met een deksel en laat 30 minuten stoven op een zacht pitje
  4. SERVEERTIP

    • Trancheer de filet.
    • Haal de pruimen uit de sauteuse
    • Serveer de filet op een bedje van kool, met wat pruimen en een hele appel
  5. WIJNTIP

    Een droge, fruitige witte wijn. Een Verdicchio zou goed passen, bijvoorbeeld.

Keywords: gans, spitskool, kerst, weihnachten

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?