Gepofte appel uit de houtoven

pinit

Pomme au four à bois

Gepofte appel uit de houtoven

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 45 min Total Time 50 minuten
Servings: 2

Description

Heerlijk als warm of koud dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan – als die erop zitten – die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw dessert)… Dit is zo’n typisch gerecht waar de natuur zelf het werk doet: geen suiker, geen extra kruiden, geen kaneel, geen tierelantijnen – gewoon puur genieten van een puur product, bereid op een natuurlijke manier!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Stook uw houtoven op tot 150 graden
    • Was de appels en droog ze af
    • Leg ze met klokhuis en schil in vuurvaste potjes met deksel (gorshochek)
  1. Voeg per potje 25 gram boter toe.

  2. Sluit de potjes af.

    • Zet de potjes in de oven
    • Laat ze 30-45 minuten garen
    • Serveer de potjes lauwwarm of koud met een lange lepel. Klaar!
Keywords: appel, forno, legna, casa

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?