Gepofte appel uit de houtoven
Pomme au four à bois
Gepofte appel uit de houtoven
Description
Heerlijk als warm of koud dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan – als die erop zitten – die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw dessert)… Dit is zo’n typisch gerecht waar de natuur zelf het werk doet: geen suiker, geen extra kruiden, geen kaneel, geen tierelantijnen – gewoon puur genieten van een puur product, bereid op een natuurlijke manier!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Stook uw houtoven op tot 150 graden
- Was de appels en droog ze af
- Leg ze met klokhuis en schil in vuurvaste potjes met deksel (gorshochek)
-
Voeg per potje 25 gram boter toe.
-
Sluit de potjes af.
-
- Zet de potjes in de oven
- Laat ze 30-45 minuten garen
- Serveer de potjes lauwwarm of koud met een lange lepel. Klaar!