Print opties

Skirt Steak, gemarineerd en op de BBQ

Grilled marinated skirt steak

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Rest Time: 12 uur Total Time: 12 uren 20 minuten
Servings 6
Beschrijving

GEMARINEERDE SKIRT STEAK. OM EN OM.

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten. Doordat deze skirt steaks door ons al gemarineerd zijn , zijn ze al een stuk malser. U kunt dus direct aan de slag!

Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.

Beef cuts Plate

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 6 x 200 grammen skirt steak
  • 300-400 milliliters marinade (zie recept)
  • zout (eventueel)
  • Keukenbenodigheden
  • BBQ (of grillplaat)
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Wij hebben deze heerlijke skirtsteaks op 3 verschillende manieren gemarineerd. We hebben daarvoor onze eigen marinades gemaakt (klik voor het recept:

    BBQ-marinade Churrasco

    BBQ-marinade "Bengal Fire"

    BBQ-marinade "Garlic Obsession"

    Marineren:

    • Leg de steaks in de marinade
    • Laat 8-12 uur in de koelkast marineren
    • Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren) en steek ondertussen de BBQ aan
  2. Bereiding:

    • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
    • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer)
    • Draai het vlees om en herhaal het proces. Klaar!
Keywords: skirt, barbecue, steak, marinade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!