BBQ-marinade Churrasco

Een simpele vleesmarinade voor de barbecue uit Argentinië
pinit

Argentijnse BBQ-marinade

BBQ-marinade Churrasco

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Rest Time 15 min Total Time 25 minuten

Description

Marinades, wet rubs, injectievloeistoffen...er komt heel wat kijken bij barbecueën. We houden het hier simpel. Experimenteer en verzin uw eigen marinade. Dit is een receptje om een beginnetje te maken. Van hieraf wordt het een kwestie van proberen, volharden en testen.

Ingrediënten

+/- halve liter:

Keukengerei:

Instructies

  1. Wel of geen zout?

    • Gebruik wel of geen zout, dat kunt u ook later toevoegen bij het grillen. Van zout droogt vlees eerder uit op de grill dus velen kiezen ervoor het vlees pas op het allerlaatst te zouten
  2. Alles in de vijzel

    • Doe de knoflook, (eventueel) het zout,  en de peperkorrels in een vijzel en plet tot een smeuïge massa
    • Giet over in een kom en roer er de vruchtensappen, de oregano en de ui doorheen
  3. Klop nu de de olijfolie erdoorheen tot een mooie emulsie ontstaat. Klaar!

  4. Tip

    Deze marinade is in de koelkast vrij lang houdbaar in een goed afgesloten glazen pot.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, Indiaas, Bangladesh, Bengaals

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?