BBQ-marinade Bengal Fire

Een simpele vleesmarinade voor de barbecue met een Indiase draai.
pinit

BBQ-marinade Bengal Fire

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Rest Time 15 min Total Time 25 minuten

Description

Marinades, wet rubs, injectievloeistoffen...er komt heel wat kijken bij barbecueën. We houden het hier simpel. Experimenteer en verzin uw eigen marinade. Dit is een receptje om een beginnetje te maken. Van hieraf wordt het een kwestie van proberen, volharden en testen.

Ingrediënten

+/- halve liter:

Keukengerei:

Instructies

  1. Wel of geen zout?

    • Gebruik wel of geen zout, dat kunt u ook later toevoegen bij het grillen. Van zout droogt vlees eerder uit op de grill dus velen kiezen ervoor het vlees pas op het allerlaatst te zouten
    • Wel de saffraandraadjes 15 minuten in de melk
  2. Alles in de vijzel

    • Doe alle overige ingrediënten in een kom
    • Blijf roeren tot een mooie, min of meer gladde marinade is ontstaan. klaar!
  3. Tip

    Deze marinade is in de koelkast vrij lang houdbaar in een goed afgesloten glazen pot.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, Indiaas, Bangladesh, Bengaals

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?