Skirt Steak, gemarineerd en op de BBQ
Grilled marinated skirt steak
Skirt Steak, gemarineerd en op de BBQ
Description
GEMARINEERDE SKIRT STEAK. OM EN OM.
Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten. Doordat deze skirt steaks door ons al gemarineerd zijn , zijn ze al een stuk malser. U kunt dus direct aan de slag!
Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
Wij hebben deze heerlijke skirtsteaks op 3 verschillende manieren gemarineerd. We hebben daarvoor onze eigen marinades gemaakt (klik voor het recept:
BBQ-marinade "Garlic Obsession"
Marineren:
- Leg de steaks in de marinade
- Laat 8-12 uur in de koelkast marineren
- Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren) en steek ondertussen de BBQ aan
-
Bereiding:
- Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
- Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer)
- Draai het vlees om en herhaal het proces. Klaar!