BBQ-ribeye steak

pinit

Grilled Rib Eye Steak

BBQ-ribeye steak

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Wat is ribeye eigenlijk?

De rib-eyesteak. Fijn doorregen en daardoor uitermate mals. Rib-eye is een deel van de wervelkolom van het rund waar de grote borstribben aan zitten (zie afbeelding onder). Als we het bot eraan laten zitten en alleen maar inkorten, heet het de wishbone of cõte de boeuf of cõte á l’os. Laten we het bot lang, dan krijgt u van ons een Tomahawk steak.

Rib-eye is beroemd om dat kleine stukje intramusculair vet, verweven in de structuur van het vlees. Die, door Moeder Natuur ingebouwde, “lardering”, zorgt voor extra smaak en sappigheid.

 

BBQ of grillplaat?
BBQ natuurlijk! Dan heeft u meteen uw eigen heerlijke rooksmaak aan het vlees. Maar ja, het is ook wel eens winter, of het regent…in dat geval kunt u prima met een grillplaat op uw fornuis aan de slag. Voor het recept van ribeye op de grillplaat, klik hier.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. BEREIDING

    • Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren)
    • Kruid de steak naar believen
    • Wrijf het vlees in met wat olijfolie
    • Ready to go! Zorg voor een hete barbecue
    • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn
    • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
  2. Smeer het vlees tijdens het bereiden af en toe in met wat olie (basting). Niet veel want als de olie in uw kolen lekt en verbrandt krijgt het vlees een bittere smaak.

  3. TIP

    Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.

  4. WIJNTIP

    Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de mancave.

Keywords: loin, bone, porterhouse

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?