Fleischkäse

Uit de Duitse traditionele keuken
pinit

Fleischkäse

Difficulty: Beginner Prep Time 35 min Cook Time 90 min Total Time 2 uren 5 minuten
Servings: 6

Description

Soms loop je in Duitsland op de markt en dan kom je bij zo’n standje waar ze een broodje Fleischkäse (ook wel Leberkäse) verkopen. Heerlijk! Echt zo’n “guilty pleasure” die hoort bij een dagje Duitsland. Ook in de supermarkten is Fleischkaese verkrijgbaar, als halffabrikaat. Maar wat blijkt nou? Het is hartstikke makkelijk zelf te maken! Hier een recept. Let wel – de kruidensamenstelling verandert van slager tot slager.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Vermaal het vlees in uw gehaktmolen. Gebruik een 3mm-schijf
    • Plaats het voor 30 minuten in de diepvries
    • Vermeng het vlees vervolgens met de kruiden en het zout
    • Vermaal het vlees in de food processor of hakmolen op hoge snelheid (1-2 minuten)
    • Voeg nu de ijssneeuw (heel fijn gemalen crushed ice) toe en vermaal alles weer snel tot een egale massa
    • Stort het mengsel in een van tevoren ingevette en steenkoude cakevorm
    • Met een spatel in vorm boetseren en voorzien van groeven of een ruitjesmotief aan de bovenkant (niet te diep).
    • In een voorverwarmde oven plaatsen en 90 minuten garen op 160 graden. Eventueel 5 minuten voor einde de grill even aanzetten voor een donkerder korstje bovenop. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?