Print opties

Gegratineerde kabeljauw uit de oven

Cooking Method , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Cooking Temp 200  °C
Servings 2
Beschrijving

Gratineren  kan op verschillende manieren. Deze keer kiezen we voor een eiwitkapje. Leuk om te doen in principe niet zo heel erg moeilijk.

Ingrediënten
  • 2 moten kabeljauw
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 1 eiwit
  • zout (naar smaak)
  • 40 grammen boter (geklaard)
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Keukengerei:
  • Ovenvaste schaal
  • Oven (met grill)
  • Koekenpan
  • Garde
  • Spatel
Instructies
    • Een mooi stukje kabeljauwhaas of kabeljauwloin. Daar beginnen we mee
    • Verwarm uw oven met grill voor op 200°
  1. Klop het eiwit.

  2. Hak de peterselie.

  3. Voeg de gehakte peterselie, het paneermeel en een snufje zout toe aan het eiwit.

  4. Schep voorzichtig om en verwijd dat u de lucht uit het opgeklopte eiwit slaat.

    • Zet de geklaarde boter op in een koekenpan
    • Breng naar een hoge temperatuur
    • Braad de kabeljauwstukken snel aan, aan de onderzijde. Niet langer dan een minuutje
  5. Leg de stukken in een ovenvaste schaal.

  6. Giet het restant van de boter uit de koekenpan over de stukken kabeljauw heen.

  7. Verdeel het eiwitmengsel over de vis.

    • Plaats de ovenvaste schaal onder de grill van uw oven op 200°
    • Bak de vis tot deze gaar is en de gratinlaag mooi bruin kleurt. Dit duurt ongeveer 4 minuten
  8. Zo komt het uit de oven.

  9. Verdeel de vis over de borden, bijvoorbeeld op een bedje spinazie, en giet het bakvocht er overheen. Klaar!

  10. Tip:

    Erg lekker met courgette en venkel.

Keywords: vis, eiwikapje, paterselie

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!