Flapsteak uit de pan
Nét geen barbecueweer...
Bavette à la poêle
Flapsteak uit de pan
Description
Nét geen BBQ-weer…
Flap Steak. Bavette in het Frans. Vanglap in het Nederlands. Heerlijke grove structuur. De smaak? Echt vlees. Enige uitdaging is eigenlijk dat bij de flap steak wat moeilijker te bepalen is wanneer het gaar is. Het blijft lang aanvoelen alsof het nog een tijdje moet garen en dan opeens blijkt het doorgeslagen. De Finger test (zie link) is dus een moeilijk toe te passen methode. Beter een kernthermometer gebruiken.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
PORTIONEREN
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren)
- Begint u met een flap steak aan stuk, snij er dan mooie steaks van. Let er hierbij op dat u MET DE DRAAD MEE SNIJDT
- Smeer ze in met wat olijfolie en een heel klein beetje knoflook uit de pers
- Ramen open, afzuiger aan, we krijgen rook in de tent!
- Leg ze in een gloeiend hete koekenpan en schroei de eerste kant snel dicht
-
- Draai ze om en schroei de andere kant dicht
- Nu kan het gas iets later en kunt u de steaks garen, afhankelijk van de dikte zo’n 3-4 minuten per zijde
- Bij de laatste keer draaien mag aan een zijde het wat grof zeezout op het vlees
-
Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuten bedaren. Klaar!
-
SERVEERTIP
- Trancheer het vlees tegen de draad in
- Serveer met lekkere groenten, bijvoorbeeld ovengroenten