Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen

pinit

Crunchy vegetarian rice-n-beans candy

Filodeegsnoepje met rijst en bruine bonen

Difficulty: Beginner Prep Time 25 min Cook Time 10 min Total Time 35 minuten
Servings: 4

Description

De Cubaanse specialiteit “moros con cristianos” stamt uit de tijd dat de mohammedaanse Moren zij aan zij met de katholieke Spanjaarden leefden. De bonen vertegenwoordigen de Moren. de rijst de Spanjaarden.  Moros y cristianos wordt vaak gegeten in combinatie een andere Cubaanse klassieker: Ropa viejaKlik hier voor het recept ).  Wij gaan er dit keer anders mee om – we gaan ze pureren en omtoveren tot een origineel “snoepje” als amuse gueule of tussendoortje.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Maak een “moros con cristianos” (zie recept)
    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Hak de koriander
    • Voeg de koriander bij de rijst en pureer het geheel met een staafmixer
    • Snij per persoon een vel filodeeg van 30 x 30 centimeter af
    • Leg op het filodeegblad een flinke prop van het mengsel
  2. Bereiding:
    • Vouw het blad naar het midden dicht en sluit het af met een natgemaakt sliertje deeg
    • Zet in de oven en bak gedurende 10 minuten mooi goudbruin
Keywords: yuvka, filoddeg, bonen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?