Dashi

pinit

Japanse basisbouillon

Description

Basisbouillon uit de Japanse keuken, onder meer te gebruiken als basis voor een aantal sauzen, waaronder ponzu en gomazu.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 1,5 liter dashi:

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereidingswijze:

    • Verwarm het water met de kombu op een laag vuur
    • Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon
    • Voeg de bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn) toe en neem de pan van het vuur
    • Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?