Japanse BBQ-marinade

Grillen op z’n Oosters
pinit

Japanse BBQ-marinade

Difficulty: Beginner Prep Time 1 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 1 minuut

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 1 kg vlees:

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding:

    Voeg alle ingrediënten bij elkaar en marineer het vlees daarin, minstens een uur. Haal het vlees minstens 10 minuten voor gebruik uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen. Bak het vlees op een grillplaat, een tepanyaki-plaat of op de barbecue. Serveer met haricots verts en yakitori saus. Klaar!

  2. Serveertip:

    Voor de begeleidende drank zijn wij geneigd u de kant van de sake op te duwen. Niet iedereen is echter liefhebber van deze specifieke smaak, zeker bij het eten. Als alternatief een goede raad: Neem een biertje of een simpel landwijntje, spendeer geen kapitaal. De combinatie van soja en wijn is het niet echt waard.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, japans

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?