Cajun Caesar Salad

Lekker frisse salade geïnsprireerd op de traditonele Ceasar Salad, maar dan met bakbanaan en scampi's
pinit

Caesar salad – maar dan anders

Cajun Caesar Salad

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Total Time 5 minuten
Servings: 4

Description

Cajun!

Caesar’s salad, of caesarsalade, de klassieker uit de Verenigde Staten, is vernoemd naar Cesare (Caesar) Cardini , van Italiaanse afkomst, geboren in 1896, gestorven in 1956 in de USA. Cardini bezat een aantal hotels waar hij zelf als chef-kok werkzaam was, zowel in zijn woonplaats San Diego als over de grens in Tijuana (Mexico). Dit laatste gaf hem de mogelijkheid daar tenminste onder de “Prohibition” uit te komen, hetgeen door sommige gasten erg werd gewaardeerd. De salade gaf hij zijn eigen naam. Geen verband dus, noch met de grote Romeinse keizer, noch met het fameuze hotel/casino “Caesar’s Palace” in Las Vegas.

Deze salade, die erg populair is in de Verenigde Staten, behoort oorspronkelijk te bestaan uit Romeinse sla, croutons, parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, gekookt ei, Worcestershire saus, knoflook en zwarte peper. Vaak wordt hij echter geserveerd met kipfilet, ansjovis of iets dergelijks. Ook wordt aan de dressing tegenwoordig vaak mayonaise toegevoegd.

We hebben in dit recept de basis aangehouden en zijn van daaruit richting New Orleans vertrokken. Volgens ons zijn we redelijk goed "geland"...

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Maak een dressing van de mayonaise (klik voor recept), het citroensap, de worcestershiresaus en de melk
    • Knijp er ¼ teentje knoflook bij in
    • Flink wat zwarte peper uit de molen
    • Meng goed door elkaar
    • Voeg de kappertjes toe. Zoals u zult hebben gemerkt laten we bij dit recept de Parmezaanse kaas, die normaal prominent aanwezig is in de Caesar salad-dressing, achterwege.
    • Snij de korsten van het brood, snij het brood in blokjes en bak deze in olie tot ze mooi kleuren
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Plet een teentje knoflook en schep de croutons en de knoflook even door elkaar
    • Voeg een snufje zout toe
    • Vermeng nogmaals en verwijder de knoflook
    • Kruid de gamba’s met peper en zout
    • Rijg ze aan barbecuespiezen
    • Schil de bakbanaan, snij hem in plakjes en bak deze langzaam in olie tot ze gaar van binnen en krokant van buiten zijn
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Voeg nu wat cajunkruiden toe en schep de plakken door elkaar
  2. Was de sla en verklein de bladeren met de hand door te scheuren. Dat is beter dan snijden.

     

    BEREIDING

    • Grill de gamba’s op een matige barbecue of grillplaat. Afhankelijk van de maat zal dit ongeveer 1-2,5 minuten per zijde in beslag nemen.
    • Maak de sla aan met de dressing
    • Leg de sla op de borden, strooi de croutons er overheen, leg de gamba’s er bovenop. Garneer af met de plakjes bakbanaan. Klaar!
  3. Een frisse witte wijn. Een Savennières van de rechter Loireoever is mooi, bijvoorbeeld. Champagne kan ook goed.

    wijntip witte wijn
Keywords: ceasar, caesar, salad, cajun, plataan, bakbanaan, Mississippi, New Orleans

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?