Simpel receptje uit de USA - kip op een bierblikje
Beercan chicken! Ook wel Chicken on the Throne, Drunken Chicken en Beer in the Butt Chicken. Een oud recept om een supermalse kip op de BBQ voor de dag te toveren! Het bier in het blikje stoomt als het ware de kip van binnenuit gaar, terwijl het zijdelingse vuur van de BBQ zijn werk aan de buitenkant doet. Grillen op deze manier zien we in veel landen, soms op een fles (Oostblok), soms op blikjes (VS, Europa). Men kent het ook in Latijns Amerika. Men noemt het daar pollo borracho. Hoe dan ook – het is leuk om te doen, er is ruimschoots ruimte voor eigen initiatief en eigen variaties en het resultaat is verbluffend!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Haal de kip van het blik en snij hem eventueel in mooie stukken met een gevogelteschaar. Serveer met een lekkere barbecuesaus. Eet smakelijk!
Als bijgerecht? Haricots verts in spek en aardappelkroketten (zie foto), of anders natuurlijk Amerikaanse kost: baked potatoes en corn on the cob!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!