Corn on the cob

Zoete maïs op de kolf als bijgerecht
pinit

Mais uit het vuistje. Lekker bij BBQ-gerechten

Corn on the cob

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Corn on the cob is een van Amerika’s lievelingsgerechten bij barbecuevlees. Het is supersimpel te maken. Er zijn drie mogelijkheden om maïs op de kolf lekker klaar te maken. We noemen ze hier even alledrie:

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vlees:

Keukengerei:

Instructies

  1. Koken:
    • Ontdoe de kolven van het schutbladen de haren
    • Steek aan de korte kant een tandenstoker of kort bamboestokje in de kolf. Dat is handig als u straks van de kolf gaat eten – u heeft dan houvast aan de zijkant en brandt uw vingers niet
    • Zet een ruime pan met zout water op en breng het water aan de kook
    • Zorg ervoor dat de maïskolven, wanneer u ze aan het water toevoegt, onder water staan
    • Gaar de kolven 10-15 minuten, afhankelijk van hoe vers ze zijn
    • Serveer met boter en zout
  2. Stomen:
    • Laat de schutbladen en haren zitten. Hoe meer u er heeft – hoe beter
    • Leg de kolven in de magnetron
    • Gaar ze 6-10 minuten op stand “hoog”, afhankelijk van hoe vers de kolven zijn
    • Verwijder de schutbladen en haren en serveer met boter en zout

    NB: Als u niet genoeg schutblad heeft doet u er goed aan de kolven in een afgesloten microwave-stoomschaal te leggen. Anders loopt u kans dat u popcorn maakt in plaats van corn on the cob!

  3. Grillen:

    Grillen is heerlijk. Het geeft een extra rooksmaak aan uw maïskolf.

    • Haal schutbladen en haar naar beneden
    • Verwijder de haren maar laat de schutbladen zitten
    • Smeer de kolven in met olijfolie
    • Rol de schutbladen weer naar boven
    • Zet de schutbladen aan de bovenkant van de kolf vast met wat aluminiumfolie of een eindje rolladetouw
    • Grill de kolven op een middelheet vuur. Ongeveer 15 minuten. De buitenkant wordt hierbij zwart
    • Laat de kolven iets afkoelen en verwijder de geblakerde schutbladen
    • Serveer met boter en zout
Keywords: barbecue, tuinkeuken, buitenkeuken, mais, kolf, uit het vuistje

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?