Corn on the cob
Zoete maïs op de kolf als bijgerecht
Mais uit het vuistje. Lekker bij BBQ-gerechten
Corn on the cob
Ingrediënten
Vlees:
Keukengerei:
Instructies
-
Koken:
- Ontdoe de kolven van het schutbladen de haren
- Steek aan de korte kant een tandenstoker of kort bamboestokje in de kolf. Dat is handig als u straks van de kolf gaat eten – u heeft dan houvast aan de zijkant en brandt uw vingers niet
- Zet een ruime pan met zout water op en breng het water aan de kook
- Zorg ervoor dat de maïskolven, wanneer u ze aan het water toevoegt, onder water staan
- Gaar de kolven 10-15 minuten, afhankelijk van hoe vers ze zijn
- Serveer met boter en zout
-
Stomen:
- Laat de schutbladen en haren zitten. Hoe meer u er heeft – hoe beter
- Leg de kolven in de magnetron
- Gaar ze 6-10 minuten op stand “hoog”, afhankelijk van hoe vers de kolven zijn
- Verwijder de schutbladen en haren en serveer met boter en zout
NB: Als u niet genoeg schutblad heeft doet u er goed aan de kolven in een afgesloten microwave-stoomschaal te leggen. Anders loopt u kans dat u popcorn maakt in plaats van corn on the cob!
-
Grillen:
Grillen is heerlijk. Het geeft een extra rooksmaak aan uw maïskolf.
- Haal schutbladen en haar naar beneden
- Verwijder de haren maar laat de schutbladen zitten
- Smeer de kolven in met olijfolie
- Rol de schutbladen weer naar boven
- Zet de schutbladen aan de bovenkant van de kolf vast met wat aluminiumfolie of een eindje rolladetouw
- Grill de kolven op een middelheet vuur. Ongeveer 15 minuten. De buitenkant wordt hierbij zwart
- Laat de kolven iets afkoelen en verwijder de geblakerde schutbladen
- Serveer met boter en zout