Print opties

Aspergesoep

Cuisine , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 2 uur Total Time: 2 uren
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk, in het seizoen: asperges van eigen bodem, klaargemaakt op de ouderwetse Hollandse wijze. En wat doen we met de schillen? Natuurlijk! Daar maken we de aspergesoep van. Handig, makkelijk, voordelig en...circulair!

Ingrediënten
  • 6 kilogram witte asperges (alleen het afval)
  • 200 milliliters room
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentebouillon)
  • zout (naar smaak)
  • witte peper (eventueel)
  • Keukengerei
  • Dunschiller
  • Zeef
  • Staafmixer
Instructies
  1. Voorbereiding:

    U maakt toch wel een verse asperges? (zie recept) Wanneer u deze asperges schoonmaakt (Klik op de link om te zien hoe) houdt u schillen en "kontjes" over. Daar gaan we mee aan het werk.

    • Maak een mooi brodo vegetale (groentenbouillon)
    • Was de schillen en afsnijdsels van de asperges grondig onder koud stromen water
    • Zet ze op met de brodo vegetale. Zorg voor een goede verhouding - we willen de soep niet te dun laten worden. 
    • Laat een uurtje of 2-3 zacht koken
    • Pureer met een staafmixer
    • Passeer door een zeef
    • Stort in een schone pan en voeg de room toe
    • Soep te dun? Reduceer of (klein trucje van de chef) voeg wat aardappelpuree toe
    • Breng op smaak met zout en eventueel wat witte peper
    • Serveer. Klaar!
Keywords: asperges, soep

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!