Aspergesoep

pinit
Difficulty: Gemiddeld Cook Time 2 uur Total Time 2 uren
Servings: 4

Description

Heerlijk, in het seizoen: asperges van eigen bodem, klaargemaakt op de ouderwetse Hollandse wijze. En wat doen we met de schillen? Natuurlijk! Daar maken we de aspergesoep van. Handig, makkelijk, voordelig en...circulair!

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:

    U maakt toch wel een verse asperges? (zie recept) Wanneer u deze asperges schoonmaakt (Klik op de link om te zien hoe) houdt u schillen en "kontjes" over. Daar gaan we mee aan het werk.

    • Maak een mooi brodo vegetale (groentenbouillon)
    • Was de schillen en afsnijdsels van de asperges grondig onder koud stromen water
    • Zet ze op met de brodo vegetale. Zorg voor een goede verhouding - we willen de soep niet te dun laten worden. 
    • Laat een uurtje of 2-3 zacht koken
    • Pureer met een staafmixer
    • Passeer door een zeef
    • Stort in een schone pan en voeg de room toe
    • Soep te dun? Reduceer of (klein trucje van de chef) voeg wat aardappelpuree toe
    • Breng op smaak met zout en eventueel wat witte peper
    • Serveer. Klaar!
Keywords: asperges, soep

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?