Andalusische gazpacho – koude zomersoep
Andalusische gazpacho – koude zomersoep
Description
Natuurlijk, er zijn weer een miljoen varianten… De ene familie doet het pittiger, de andere zachter. Oma 1 doet er wel basilicum in, oma 2 niet. Je kunt dus variëren. Overigens - onderstaande gazpacho ston op het menu in een Restaurant dat we hebben bezocht in Sevilla. Mooi opgedirkt met zongedroogde tomaatjes, gekookt ei en jamon Ibérico. Keurig.
Ingrediënten
Voor 6-8 porties:
Keukengerei
Instructies
-
Zorg voor verse, smakelijke producten. Mooi is minder belangrijk, het gaat om de intensiteit van de smaak.
-
Snij een gedeelte van de de groenten in brunoise voor de garnituur.
-
Doe de rest in een blender.
-
Voeg de basilicum toe.
-
Voor een nog mooiere tomatensmaak hebben wij een paar blokjes bevroren sugo (klik voor recept) toegevoegd.
-
Zet de blender aan en voeg eerst azijn toe…
-
dan olie...
-
...dan water.
-
Proef en breng op smaak met zout, peper en Tabasco.
-
Voeg ijsklontjes toe, samen met het broodkruim en draai de blender tot een smeuïg geheel ontstaat.
-
Proef een laatste keer en pas de smaak nog aan indien nodig. Uw gazpacho mag op de borden.
-
Serveertip:
Het is leuk om uw gazpacho een extra bite en een vrolijke presentatie te geven door de borden op te maken met de brunoise van de groenten.