Tournedos à la Bordelaise
Biefstuk uit de pan met bordelaisesaus
Tournedos à la Bordelaise
Description
Een klassieker uit de Franse keuken. Mooi huwelijk tussen rundvlees en Franse culinaire magie.
Kan van elke steak
In principe kunt u dit maken van allerlei vleessoorten. Ook van dikke lende, jodenhaas, longhaas en (kogel)biefstuk. De tournedos (ossenhaas) is toch wel het meest geschikte stukje, eigenlijk alleen maar omdat het nou historisch zo is gegroeid: tournedos 1a la Bordelaise - een begrip in de Franse keuken.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding:
Haal het vlees minstens 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast (chambreren). -
Bereiding:
- Kruid het vlees met peper en besmeer beide kanten met geklaarde boter, als een boterham.
- Braad het vlees zonder verdere toevoeging van vetten in een gloeiend hete ijzeren pan.
- De gewenste kerntemperatuur bepaalt u zelf. Gebruik onze kerntemperaturentabel en een kernthermometer.
- Het vlees pas zouten na het bakken
-
Ondertussen maken we de saus: (zie recept) Klaar!
-
Serveertip:
- Serveer de steak met de saus
- Een goede garnituur zijn frietjes en worteltjes met doperwten.