Stamppot wittekool met worst
Stamppot wittekool met worst
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Kook de aardappelen in ruim zout water.
-
- Snij de kool ragfijn
- Smelt een klontje boter in een braadpan en zet de kool eventjes aan
- Voeg een scheutje water toe en sluit de pan met een deksel
-
Kook de kool tot deze gaar is.
-
- Voeg de gekookte aardappelen toe
- Stamp het mengsel een paar keer door
-
Maakt u de verse worst ook zelf? Leuk! Volg dit recept: verse worst
-
Wel ondertussen de verse worst in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina.
-
Braad ze vervolgens een minuut of 7 om en om in boter op een middelhoog vuurtje.
-
SERVEERTIP
Maak een kuiltje voor een lekkere jus. U kunt hiervoor het braadvocht van de verse worst gebruiken. Klaar!