Picanha (staartstuk) limousin – ‘om en om’

pinit

Culotte de haut de surlonge de bœuf Limousin à la poêle

Picanha (staartstuk) limousin – ‘om en om’

Difficulty: Gevorderd Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Heerlijk mager vlees

Limousin is een heerlijk vleesras. Het produceert heel mager en zeer smaakvol vlees. Bij het verwerken vergt het wat meer aandacht dat vettere vleessoorten. Het slaat nog wel eens door als men er niet “bij blijft”. Maar de moeite wordt zeker beloond.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Leg het vlees klaar om op kamertemperatuur te komen (chambreren)
    • Snij er mooie plakken van (150-250g)
  2. Kruid het vlees met uw eigen favoriete vleeskruidenmix of wacht met kruiden tot halverwege het bakproces (zie onder).

  3. Met een beetje olijfolie inwrijven.

  4. Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

    • Vlees erin
    • 3 minuten braden aan 1 kant
    • Vlees omdraaien
    • (Als u geen kruidenmix heeft gebruikt: gebraden kant zouten met grof zeezout)
    • Even wat knoflook erop uit de pers
    • Weer 3 minuten braden
  5. Wijntip:

    Vlees uit de pan nemen.

    • Inpakken in zilverpapier
    • 5 minuten laten rusten (rijpen). Klaar!
    Tomahawk rijpt na het roosteren
Keywords: picanha, limousin

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?