Brochettes van varkenshaas en ossenhaas met aardappel in de schil en gegrilde courgette

Makkelijker dan u denkt!
pinit

Brochette de filet de porc et tournedos aux courgettes

Brochettes van varkenshaas en ossenhaas met aardappel in de schil en gegrilde courgette

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Zoek mooie courgettes uit. De lekkerste voor dit gerecht zijn lichtgroene. U vindt ze bij uw Turkse winkel
    • Snij ze in plakken en wrijf ze in met olie, zout en knoflook 
    • Verwarm uw grill of barbecue en rooster de plakken courgette zodat ze een mooi streepje krijgen
    • Laat ze daarna rusten en voeg nog een beetje olijfolie toe. Controleer even op zout.
  2. Kook de aardappel in de schil.

    • Snij de varkenshaas en de tournedos in mooie blokken van zo'n 4 cm en rijg ze aan de spiesen. 2 stukjes varkensvlees en 2 stukjes rundvlees, om en om, is ideaal.
    • Kruid de spiesen met zout en peper of met uw favoriete kruidenmix
  3. Wijntip:
    • Verwarm uw grillplaat of barbecue
    • Grill de spiesen rondom bruin. Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde - 6 in totaal.
    • Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten (rijpen)
  4. Garneer af met wat bieslook.

  5. Wijntip:
    Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal. Maar….wat dacht u van een glas ijskoud bier?

Keywords: ossenhaas, biefstuk, brochette, spies, courgette

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?