Brochettes van varkenshaas en ossenhaas met aardappel in de schil en gegrilde courgette
Makkelijker dan u denkt!
Brochette de filet de porc et tournedos aux courgettes
Brochettes van varkenshaas en ossenhaas met aardappel in de schil en gegrilde courgette
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding:
- Zoek mooie courgettes uit. De lekkerste voor dit gerecht zijn lichtgroene. U vindt ze bij uw Turkse winkel
- Snij ze in plakken en wrijf ze in met olie, zout en knoflook
- Verwarm uw grill of barbecue en rooster de plakken courgette zodat ze een mooi streepje krijgen
- Laat ze daarna rusten en voeg nog een beetje olijfolie toe. Controleer even op zout.
-
Kook de aardappel in de schil.
-
- Snij de varkenshaas en de tournedos in mooie blokken van zo'n 4 cm en rijg ze aan de spiesen. 2 stukjes varkensvlees en 2 stukjes rundvlees, om en om, is ideaal.
- Kruid de spiesen met zout en peper of met uw favoriete kruidenmix
-
Wijntip:
- Verwarm uw grillplaat of barbecue
- Grill de spiesen rondom bruin. Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde - 6 in totaal.
- Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten (rijpen)
-
Garneer af met wat bieslook.
-
Wijntip:
Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal. Maar….wat dacht u van een glas ijskoud bier?