Salade scampi’s, grapefruit en kapucijners
Salade scampis, pamplemousse et pois rovejas

Salade scampis, pamplemousse et pois rovejas

Salade scampi’s, grapefruit en kapucijners
Ingrediënten
Instructies
-
- Maak een mooie mayonaise (klik voor recept)
- Dop de kapucijners en kook ze met de salieblaadjes in 9 minuten beetgaar
- Giet ze af en laat ze afkoelen
- Maak een dressing met de mayonaise, de room, de wijn, de mosterd en de gembersiroop
-
- Snij de buitenste schil van de grapefruit en het witte gedeelte volledig weg, zodat het vruchtvlees zichtbaar is
- Snij de partjes van de grapefruit los van de velletjes
- Verwijder de pitjes uit de kale partjes
- Vermeng de kapucijners, de grapefruit en de scampi’s
- Maak op de borden een bedje van gemengde sla
- Drappeer daar het scampimengsel overheen
- Garneer af met een gekookt kwarteleitje, een partje cactusvijg, wat peterselie en wat citroenmelisse.
-
- Hier en daar een vlokje zwart zout staat leuk
- Serveer de dressing apart